Gå direkt till innehåll
Exempel på konstverk i Västra Frölunda, skapat av konstnären Rone. Fotograf: Fredrik Åkerberg.
Exempel på konstverk i Västra Frölunda, skapat av konstnären Rone. Fotograf: Fredrik Åkerberg.

Pressmeddelande -

Unikt konstprojekt ska ge liv åt husfasader

Nu är det klart att Willhems fastigheter på Oluff Nilssons väg 4 och 8 i Partille kommer att ingå i konstprojektet ARTSCAPE SAGA. Planen är att unika konstverk på temat folksagor ska växa fram på husfasaderna under våren.

ARTSCAPE SAGA är ett urbant konstprojekt som äger rum i Göteborgsregionen 27 maj-16 juni. Under projektets tre veckor kommer konstnärer från hela världen att tillsammans med svenska och lokala kollegor skapa storskaliga offentliga konstverk på väggar i Göteborgsregionen, där Partille är en del. Willhem har valt att inkludera två av sina fastigheter i projektet och den schweiziska konstnären Mona Caron kommer att stå för konstverken.

- Vi tror att konst kan bidra till att stärka ett områdes identitet, och även påverka människors relation till sitt eget närområde på ett positivt sätt, säger Eva Håård, fastighetschef. Självklart hoppas vi på ett stort engagemang hos våra hyresgäster, som kommer att kunna sitta på första parkett och se konstverket växa fram. Det kommer att bli något helt unikt.

Projektet drivs ideellt och den röda tråden är folksagor, något som binder samman människor världen över. Varje konstnär tilldelas en folksaga som ska gestaltas kreativt. Syftet med projektet är att inspirera och göra konst och kultur tillgängligt för alla i det offentliga rummet och i vardagen. För alla som vill utmana sin egen kreativitet kommer projektet även att anordna konstnärsledda workshops, där det är öppet för alla som vill att delta.

Fakta ARTSCAPE SAGA:

När? 27 maj till 16 juni 2019.
Var? 12 kommuner medverkar i projektet: Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Projektet genomförs av Artscape i nära samarbete med de deltagande kommunerna och Nordsjö färg och med stöd av Västra Götalandsregionen.

Ämnen

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden