Gå direkt till innehåll
Här på Jungmansgatan 6 slår Faktum upp dörrarna till sin verksamhet i Karlstad.
Här på Jungmansgatan 6 slår Faktum upp dörrarna till sin verksamhet i Karlstad.

Pressmeddelande -

Willhem stöttar Faktums etablering i Karlstad

Den 30 oktober öppnar gatutidningen Faktum kontor i Karlstad. Det innebär att fler människor i socialt utanförskap kan få möjlighet till en egen inkomst. Etableringen sker i samarbete med Willhem som upplåter en lokal för verksamheten att växa i.

Faktums verksamhet handlar om att erbjuda människor i socialt utanförskap ett jobb. Försäljarna som säljer Faktum är personer som är hemlösa eller riskerar att bli det. Mellanskillnaden mellan inköp och försäljning behåller försäljarna själva. Att sälja Faktum är alltså ett jobb och inte välgörenhet.

− Att bli, eller riskera att bli, hemlös är en personlig tragedi som är svår att ta sig ur, säger Peter Kronvall, vd på Faktum. Faktum finns till för alla personer som behöver inkomsten och den sociala sammanhållning det innebär att vara Faktumförsäljare. Tack vare hjälp från våra partners kan vi nu expandera verksamheten till fler orter i landet, vilket betyder enormt mycket.

Faktum finns sedan tidigare i Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Växjö, Halmstad och Jönköping. När tankarna på att etablera sig i Karlstad tog form ställdes frågan till olika aktörer som skulle kunna tänkas vilja hjälpa till. Bostadsbolaget Willhem är en av dem som valt att stötta projektet genom att upplåta centralt belägna lokaler som blir en knutpunkt för distributionen och en mötesplats för försäljarna.

− Faktum erbjuder hjälp till självhjälp, och gör stor nytta i samhället, säger Mikael Granath, vd på Willhem. Det finns en tydlig koppling till vår verksamhet, vilket är en av anledningarna till att vi valt att stötta projektet. Vi tror och hoppas att det här kan utvecklas till ett intressant samarbete där båda parter kan dra nytta av varandras kunskaper och erfarenheter på ett bra sätt.


För ytterligare information:

Madeleine Wetterström
Kommunikations- och marknadschef Willhem
madeleine.wetterstrom@willhem.se
0735-24 50 81

Peter Kronvall
VD Faktum
peter@faktum.se
0722-53 39 01

Ämnen

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden