Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Gratis cykelhjälmar till elever på Andersberg

I Halmstad pågår just nu projektet ”Ökad trafiksäkerhet på Andersberg”. En del av projektet har varit att dela ut gratis cykelhjälmar till alla skolbarn på Andersbergsskolan.

Idén föddes i början av året när personalen på Barnavårdscentralen (BVC) observerade att många barn i området cyklade utan hjälm. Efter möten mellan BVC, NTF och Region Halland var alla eniga om att man behövde jobba bredare med trafiksäkerhet.

Förutom utdelning av gratis cykelhjälmar har projektet resulterat i att ämnen som trafiksäkerhet och säker cykling lagts in på skolschemat. Biblioteket har även köpt in böcker om trafiksäkerhet och det kommer att hållas tematräffar samt utbildningar för såväl vuxna som barn.

Som en del i arbetet med att skapa socialt hållbara boendemiljöer är Willhem med och finansierar projektet, tillsammans med Region Halland, stiftelsen Ljungbergska, Skolan mitt i byn samt HFAB.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden