Gå direkt till innehåll

Nyhet -

”Jag blev snabbt väldigt förtjust i branschen”

Ann jobbar som projektledare för verksamhetsutveckling och driver större utvecklingsprojekt inom processerna där vi nu söker hennes nya kollegor. 

Här kan du läsa mer och söka tjänsten som verksamhetsutvecklare.


Vad är det bästa med att jobba på Willhems utvecklingsavdelning?

Framförallt att Willhem satsar på utveckling inom så många olika delar av verksamheten vilket är både intressant och spännande att lära sig mer om. Förutom verksamhetsutveckling så består avdelningen av specialistområdena drift, energi, fastighetsutveckling, inköp och kundsupport. Alla som arbetar på avdelningen är experter inom sitt område och man får många inputs och intressanta diskussioner som jag på olika sätt kan ta med mig i mitt arbete. Dessutom har vi en trevlig atmosfär och härlig sammanhållning.

Hur hamnade du här?

Jag har en bakgrund inom ekonomi och marknadsföring. Efter några år i arbetslivet började jag arbeta med verksamhetsutveckling på ett strategikonsultbolag som hade fastighetsbranschen som ett av sina fokusområden. Jag blev snabbt väldigt förtjust i branschen och de möjligheter som finns här. Att jag lockades av Willhem var för att jag uppfattade bolaget som nytänkande och tyckte att det vore spännande att få vara med på resan.

Vad tilltalar dig med fastighetsbranschen?

Vi har en produkt som är väldigt betydelsefull för våra kunder, deras hem. Hur vi sköter våra fastigheter och arbetar med kundupplevelsen spelar stor roll. Samtidigt finns det så mycket kvar att göra för att våra kunder ska få ännu bättre service och boendemiljö. Vi befinner oss ju till exempel bara i början av resan för de möjligheter som digitalisering skapar. Något som ju redan har revolutionerat flera andra branscher.

Vilken sorts person tror du trivs bäst med att jobba med verksamhetsutveckling?

En person som gillar att jobba med människor. Någon som är duktig på kommunikation och att förstå kundens perspektiv men som också har förmåga att engagera andra och se vilka lösningar och förbättringar som man kan göra i vardagen. Personen behöver också vara ”en doer”, som ser till att få saker att hända och tycker det är kul att både jobba operativt och strategiskt. Strukturerad och analytisk är också viktigt för att vi ska ta våra processer till nästa nivå.

Vad har du för utmaningar i din roll?

Den största utmaningen är att det är väldigt lätt att ha visioner om hur man vill att det ska fungera men ibland tar det tid att utveckla rätt saker, hitta digitala lösningar som tillgodoser vårt behov, och såklart förankra och implementera på ett bra sätt. Vi vill ju inte ha skrivbordsprodukter utan det ska ju bli verklighet också. En annan är att hitta lösningar på hur vi ska kunna jobba mer lika och samtidigt få det att fungera för alla i vardagen, både på de större orterna och de mindre. Mycket av utvecklingen idag är ju kopplad till digitalisering och hela branschen befinner sig just nu i en fas där inte allt finns på plats, man funderar på standarder mm. Det kommer nog ta ett antal år innan vi är i mål.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden