Gå direkt till innehåll
100 flyktingfamiljer får nya hem hos Willhem

Pressmeddelande -

100 flyktingfamiljer får nya hem hos Willhem

Behovet av bostäder är stort när flyktingströmmarna från Ukraina når Sverige. För att hjälpa till har Willhem valt att tilldela 100 hyreslägenheter till Migrationsverket och kommunerna.

– Självklart ska vi bistå med det vi kan i den här humanitära krisen, säger Willhems vd Mikael Granath. Vi har bostäder som lämpar sig väl och vi finns dessutom geografiskt representerade på tretton svenska tillväxtorter som kan tänkas ta emot flyktingar. Förutom möjlighet till tak över huvudet ger vi även donationer till det ukrainska folket via UNHCR.

Lägenheterna kommer att förmedlas direkt till kommunerna och Migrationsverket på de orter där Willhem finns. Det är sedan kommunerna och Migrationsverket som avgör hur lägenheterna fördelas vidare. Willhems hyresrätter är av olika karaktär och finns i varierande lägen. Ambitionen är att de aktuella lägenheterna ska vara spridda i beståndet. I tillägg inventeras även lediga kommersiella ytor för att se om de möjligen kan lämpa sig som flyktingboenden.

På lokal nivå inom Willhem pågår även flertalet mindre projekt för att hjälpa folket i Ukraina. Insamlingar av mat och andra förnödenheter i trapphusen är exempel på initiativ där Willhem och hyresgästerna har samarbetat på ett lyckosamt sätt.

– Det är väldigt fint att se hur våra medarbetare och hyresgäster jobbar tillsammans för att hjälpa behövande i Ukraina. Om vi samarbetar kan vi göra väldigt mycket, säger Mikael Granath.

Willhem har idag cirka 27 000 hyresbostäder i Borås, Eskilstuna, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Malmö, Skövde, Stockholm, Trollhättan och Västerås. Läs mer på willhem.se

Ämnen

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden