Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Arbete och utbildning i fokus för Willhems hållbarhetsarbete

Sommarjobb, läxhjälp och utslusslägenheter för ungdomar är pågående projekt inom ramen för Willhems sociala engagemang. Moving On i Halmstad är ytterligare ett samarbete som ska ge unga råd och hjälp för att komma vidare i yrkeslivet.

Willhem genomför socialt hållbarhetsarbete både tillsammans med andra aktörer och i egen regi. Sedan en tid tillbaka pågår ett lokalt samarbete med projektet Moving On Halmstad, ett EU-projekt som drivs av Halmstad Kommun. Genom projektet ska ungdomar, många boende i Willhems fastigheter, få stöd och råd på sin väg till arbete och utbildning.

− Det här är en jättebra satsning som vi mer än gärna stöttar eftersom vi ser att det bidrar till att skapa trygghet och trivsel i våra bostadsområden, säger Max Petersson Wigby, fastighetschef hos Willhem i Halmstad. Genom samarbetet kan projektet nå ut till unga som bor i våra fastigheter i Andersberg och Linehed, områden där vi vet att behoven är väldigt stora.

Exempel på projekt som Willhem genomför i egen regi är sommarjobb för ungdomar och att anställa miljövärdar som arbetar med att öka kunskapen om sopsortering genom utbildning och information.  

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Presskontakt

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg