Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Förändringar i Willhems styrelse

Vid årsstämman den 6 maj 2020 har Fredrik Wirdenius valts in som ny styrelseordförande i Willhems styrelse. Han ersätter Per-Håkan Westin, styrelseordförande i Willhems styrelse sedan närmare tio år, som har avböjt omval. Vid årsstämman har även Daniel Gorosch valts in som ny ledamot. Han ersätter Simon de Chateau som har avböjt omval.

Fredrik Wirdenius, som är ny styrelseordförande, har tidigare varit vd för Vasakronan under tolv års tid och har dessförinnan innehaft olika chefspositioner inom Skanska. Sedan 2020 driver han egen verksamhet där han är rådgivare, främst inom fastighetsbranschen. Övriga styrelseuppdrag som han innehar är i Scandic Hotels, Kungsleden, AxFast, 3 E Property och Hållbo.

Daniel Gorosch, som är ny ledamot, har gedigen erfarenhet inom finans- och fastighetsbranschen och har tidigare varit vd för JLL i Sverige och SBF-koncernen. Han har även innehaft olika befattningar på Alfred Berg Fondkommission, H&Q och GE Capital Real Estate.

Vid årsstämman avtackades också Per-Håkan Westin som efter närmare 10 år som styrelseordförande valt att lämna Willhems styrelse. Även Simon de Chateau, som varit ledamot sedan 2016, har avböjt omval.

Willhems styrelse består nu av: Fredrik Wirdenius (ordförande), Lena Larsson Daag (ledamot), Johan Temse (ledamot), Christel Armstrong Darvik (ledamot) och Daniel Gorosch (ledamot).


För ytterligare information, kontakta:

Johan Temse
Chef Reala Tillgångar, Första AP-fonden
E-post: johan.temse@ap1.se
Tfn: 0709 68 12 79

Ämnen

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden