Gå direkt till innehåll
Grönt ljus för Morfeus i Borås city

Pressmeddelande -

Grönt ljus för Morfeus i Borås city

Kommunfullmäktige i Borås har godkänt detaljplanen för Willhems nyproduktionsprojekt Morfeus. Huset, som kommer ligga mellan resecentrum, Stadsparken och citykärnan, blir 19-24 våningar högt och bidrar med både 140 nya hyresrätter och en ny siluett till innerstaden.

Igår blev det klart att detaljplanen för fastigheterna Morfeus 2, 5 och 7 godkänts av kommunfullmäktige i Borås. Bostadsbolaget Willhem har i samarbete med Borås stad tagit fram en ny byggnad i 19-24 våningar i syfte att förtäta staden och bygga fler hyresrätter.

–Det känns otroligt kul att detaljplanen nu har blivit godkänd och att vi går in i nästa fas i byggprocessen. Morfeus kommer bli ett ståtligt och vackert hus som bidrar till Borås siluett och erbjuder både funktionella och fina hem, säger Rikard Norström, nyproduktionschef på Willhem.

Fastigheten är belägen i Borås centrum mellan resecentrum, Stadsparken och citykärnan. Huset certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och kommer innehålla cirka 140 lägenheter fördelat på 1-4 r.o.k. På bottenplan planeras för cirka 400 kvm lokaler där lokala verksamheter som caféer eller restauranger kan växa fram.

–Vi vill alltid att våra hus ska bidra till platsen de byggs på och alla våra nyproduktionsprojekt är unika. Det känns roligt att kunna erbjuda cirka 140 nya hyresrätter i olika storlekar och även ge plats åt lokala verksamheter. Vi är också med och finansierar upprustningen av Knalletorget där nya sittytor och gång- och cykelstråk kommer ge en härlig känsla till platsen. Vi ser verkligen fram emot att komma igång, avslutar Rikard Norström.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden