Gå direkt till innehåll
Hisingens Boxningsklubb etablerar sig i Willhems nyrenoverade lokaler i Biskopsgården

Pressmeddelande -

Hisingens Boxningsklubb etablerar sig i Willhems nyrenoverade lokaler i Biskopsgården

I mars öppnar Hisingens Boxningsklubb upp dörrarna till sin nya lokal på Väderlekstorget 5 i Biskopsgården. Visionen är att skapa en inkluderande mötesplats för ungdomar där de kan både träna, utvecklas och finna ro att studera men även umgås i lokalens kaféyta om man så vill.

– I den nya lokalen har vi möjlighet att förverkliga våra visioner. Vi önskar att den här platsen ska bli en samlingspunkt för barn och ungdomar i området. Varje individ som kliver in genom våra dörrar representerar en potentiell räddning från de utmaningar som en tillvaro på gator och torg kan innebära. Vi ser fram emot att välkomna alla i Biskopsgården att ansluta sig till vår gemenskap och vara en del av detta spännande kapitel, säger Ted Kanvik, ordförande Hisingens Boxningsklubb.

En viktig pusselbit i Willhems trygghetsarbete

Lokalen har renoverats för att skapa de förutsättningar som boxningsklubben behöver. Det blir en öppen lokal med högt i tak och stora glaspartier som ger ett generöst ljusinsläpp.

– Att boxningsklubben etablerar sig i vår lokal är en viktig fråga för oss som verkar i området. Vi jobbar med flera trygghetsåtgärder i Biskopsgården, så som samverkan med andra bostadsbolag och myndigheter i området, men även översyn av utemiljöer och belysning. Men detta är en viktig pusselbit som ger ungdomarna möjlighet att samlas och komma in i idrotten, säger Peter Karlsson fastighetschef på Willhem i Göteborg.

Positivt för föreningslivet i Biskopsgården

Hisingens Boxningsklubb kommer att erbjuda en mängd spännande aktiviteter i de nya lokalerna. Det inkluderar tävlingar, läger, utökade träningsgrupper och en separat gymdel som kommer att vara tillgänglig för alla medlemmar. Dessutom kommer det placeras ett utegym i direkt anslutning till lokalen. Boxningsklubben får även ett bättre läge än tidigare med goda kommunikationer. Det ger föreningen en bra utgångspunkt att växa.

– Det är väldigt positivt att en stark förening så som boxningsklubben är kvar i området och kan utveckla sin kärnverksamhet i nya fräscha lokaler, säger Mats Morian, verksamhetsutvecklare på Idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborg.

Invigningen kommer att äga rum i mars 2024.

För mer information

Ted Kanvik
Ordförande Hisingens Boxningsklubb
hisingensboxningsklubb1927@gmail.com

Peter Karlsson
Fastighetschef på Willhem i Göteborg
peter.karlsson@willhem.se
031-788 70 71

Mats Morian
Verksamhetsutvecklare på Idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborg
mats.morian@ioff.goteborg.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden