Gå direkt till innehåll
Medverkande på bilden: Sofie Nilsson, platschef PEAB,  Anna-Karin Jeppson, projektutvecklare tidiga skeden Willhem, Barbora Danese Pohorela, projektchef Willhem, Oscar Svensson, chef projektledare Willhem
Medverkande på bilden: Sofie Nilsson, platschef PEAB, Anna-Karin Jeppson, projektutvecklare tidiga skeden Willhem, Barbora Danese Pohorela, projektchef Willhem, Oscar Svensson, chef projektledare Willhem

Pressmeddelande -

Idag togs första spadtaget för 165 hyresrätter i Halmstad

Efter ett omfattande rivningsarbete under våren och sommaren, satte bostadsbolaget Willhem idag spaden i marken för de två fyravåningar höga husen i Nyhem i centrala Halmstad. Totalt kommer här att byggas 165 nya hyresrätter med inflyttning i mitten av 2025.

– I tider när många nya bostadsprojekt sätts på paus, är det med både stolthet och extra glädje som vi på Willhem kan uppmärksamma ett första spadtag av ytterligare ett egenutvecklat projekt på egen mark, säger Rikard Norström, nyproduktionschef på Willhem.

Totalt samlades ett 50-tal boende från intilliggande hus, projektörer, byggproduktion och representanter från Willhem, idag för att ta det symboliska första spadtaget.

– Det känns härligt att få bjuda in alla berörda, inte minst grannhuset där de boende fått utstå buller och byggtrafik under sommarmånaderna, på en lunch för att tillsammans ta det första spadtaget. Här har pågått ett omfattande rivningsarbete under flera månader. Att vi valt att behålla källargrunden från de tidigare husen, har gjort arbetet lite mer komplicerat och utdraget än vanligt, säger Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

De två husen som rivits var byggda på 60- respektive 70-talet och hade ett omfattande renoveringsbehov. Majoriteten av de nya hyreslägenheterna kommer att vara smålägenheter med ett rum och kök, men det kommer även att erbjudas ett fåtal tvåor och treor. Alla med fina materialval, och med trägolv, rostfria vitvaror, kakel, klinkers och diskmaskin i alla lägenheter.

Hela projektet kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, och utföras med solceller på taken. Dessutom kommer tegel från de rivna byggnaderna delvis återanvändas, bl. a i uteplatser, entréer och gångstråk. I husens källargrund finns klassade skyddsrum som bevaras och en bergvärmeanläggning som ska förse lägenheterna med värme. Här planeras även för förråd och cykelparkering. Lägenheterna kommer även få individuell energimätning och egen balkong eller uteplats.

– Inflyttningen är planerad till mitten av 2025 och vi är mycket glada att kunna erbjuda halmstadborna ett attraktivt boendealternativ. Vi är övertygade om att hyresrätten som boendeform, kommer stärkas framöver och fortsätta att efterfrågas av marknaden även i framtiden, säger Rikard Norström.

Fakta om projektet
Antal lägenheter: 165, samtliga hyreslägenheter
Storlek: 1-3 rum och kök
Boendeyta: 26-71 kvadratmeter
Beräknad uthyrningsstart: Sommaren/våren 2024
Beräknad inflytt: Preliminärt mitten av 2025
Totalentreprenör: Peab Sverige AB
Läs mer om projektet här

För ytterligare information
Barbora Danese Pohorela, projektchef, Willhem AB
031-788 70 31
barbora.danese.pohorela@willhem.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden