Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ljusare och tryggare i Skäggetorp Centrum

Som ett led i Willhems hållbarhetsarbete pågår nu installationen av ny, modern LED-belysning i Skäggetorp Centrum. Resultatet är ett ljusare parkeringsgarage, som ger ökad trygghetskänsla för besökare samtidigt som energiförbrukningen reduceras med hela 70 procent.

Belysningsprojektet i Skäggetorp Centrum ingår i en större plan för att göra centrumet tryggare och mer energieffektivt. Centrumets parkeringsgarage om 17.000 kvadratmeter får nu en helt ny belysningslösning med LED-armaturer som ger mer ljus och sparar energi genom en smartare styrning.

Parkeringsgaraget har delats in i 13 individuella zoner med rörelsedetektorer. På så sätt kan ljusstyrkan styras efter behov. När det inte är någon rörelse alls i parkeringsgaraget går ljusstyrkan ned till en grundljusnivå som även då är ljusare än tidigare.

Belysningen ska även bytas ut i det långa undertak som finns från gatuplan in till centrumets huvudentré. Där installeras en modern LED-armatur med 360 grader ljus. Det innebär att både marken och undertaket längst med gångstråket kommer att lysas upp på ett betydligt bättre sätt än tidigare. Även inne i centrumet byts all lysrörsbelysning till LED-armaturer under närmaste månaden. Samarbetspartner i projektet är Vallacom.

- Responsen från våra besökare har blivit mycket positivt, säger Peter Särud, centrumledare hos Willhem. Vi ser fram emot att kunna välkomna alla till ett ljusare Skäggetorp Centrum.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se

Presskontakt

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg