Gå direkt till innehåll
Nu påbörjar Willhem uthyrningen av 106 hyresrätter i tidigare anrika hotellet Roxen. Foto: Willhem
Nu påbörjar Willhem uthyrningen av 106 hyresrätter i tidigare anrika hotellet Roxen. Foto: Willhem

Pressmeddelande -

Nu blir Skäggetorps anrika hotell 106 nya hyreslägenheter

I det kulturhistoriskt intressanta gamla hotellet Roxen i Skäggetorp centrum, Linköping, påbörjar bostadsbolaget Willhem nu uthyrningen av 106 nya hyreslägenheter, som står klara för inflyttning till våren.

– Vi satsar stort i Skäggetorp med förhoppningen att öka statusen på området. Här vill vi erbjuda nya fräscha lägenheter för såväl unga som gamla, som vill flytta inom området. Men även locka fler att flytta hit, säger Mikael Möller, projektchef på bostadsbolaget Willhem.

2011 köpte Willhem den anrika byggnaden, som tidigare var ett exklusivt hotell, som lockade såväl linköpingsbor som affärsresenärer med spa-avdelning och bad på takvåningen. På senare år har byggnaden främst använts som kontorshotell.

Efter 15 månader av intensiv renovering, startar Willhem nu uthyrningen av 106 nya, fräscha lägenheter i de fem översta våningarna. Inflyttningen är planerad till våren 2023 och intresset för det gamla hotellets nya era är stort.

– Vi har haft många som är nyfikna på hur lägenheterna blir och som lockas av utsikten från de övre våningarna. Vi erbjuder allt från 1-3 rum och kök, modernt utformade med yteffektiva planlösningar och genomtänkta materialval. Hyran håller en rimlig nivå, utan att ge avkall på vare sig fräscha kök med ljusa ytskikt och rostfria vitvaror, eller helkaklade badrum och trägolv i flera av rummen.

Hotellets utsida har bevarats, då det finns ett kulturhistoriskt värde i byggnaden och de externa kulörerna och fönstren har anpassats efter det ursprungliga utseendet. I bottenplanen kommer det även fortsättningsvis att vara affärsverksamhet och kontorsverksamhet.

– Vi har erbjudit lägenheter i Skäggetorp sedan 2011. För Willhem är det viktigt att kunna vara med och utveckla området i en positiv riktning. Vi vill bidra till att blåsa liv i och skapa ett attraktivt och tryggt område, som man känner stolthet över att bo i. Redan idag är vi med och arrangerar trygghetsvandringar och fikaträffar för hyresgäster och vi jobbar kontinuerligt med att hålla utemiljöerna rena och snygga, säger Mikael Möller.

Skäggetorps centrum firade nyligen 50 år och på Willhem ser man stor potential för området, som har ett centralt läge i Linköping, nära kommunikationer och natur och med såväl shopping som matupplevelser och ett aktivt föreningsliv.

Fakta om Guldfisken 10 (före detta hotell Roxen)

 • 106 hyreslägenheter
 • 1-3 rum och kök
 • Bostadsyta: 27-70 kvadratmeter
 • Hyresnivå: ca 5 250-9 700 kr/mån
 • Beräknad inflyttning våren 2023

För en digital visning, besök:
Lediga lägenheter i Linköping | Skäggetorps centrum 1B : lgh 1613 | Willhem
Lediga lägenheter i Linköping | Skäggetorps centrum 1B : lgh 1612 | Willhem

För information om Guldfisken, klicka här

För ytterligare information:
Mikael Möller, projektchef Willhem
mikael.moller@willhem.se

Bilder får användas fritt för publicering. Foto: Willhem


  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

  Kontakter

  Madeleine Wetterström

  Madeleine Wetterström

  Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

  Willhem

  Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

  Willhem
  Vasagatan 45
  411 37 Göteborg
  Sweden