Gå direkt till innehåll
Positiv vändning i oroligt bostadsområde i Västerås

Pressmeddelande -

Positiv vändning i oroligt bostadsområde i Västerås

Liegatan i Västerås var tidigare ett stökigt område där ingen ville bo, men tack vare ett fint samarbete mellan grannar och hyresvärd har utvecklingen vänts.

− Kommunikation är A och O för att lyckas med ett sådant här projekt, vi har involverat hyresgästerna redan från start, berättar Jonas Källström som är Willhems fastighetschef i Västerås. De flesta vill ha det lugnt och tryggt, hjälps vi åt så kommer vi långt.

Jonas har, tillsammans med sina medarbetare, genomfört en rad åtgärder i samband med att Willhem tog över fastigheten Lugnet 2. Fastigheten var då ganska nedgången. Ett av de akuta problemen var att många kriminella uppehöll sig i området.

− Vi insåg att något måste göras och inledde ett samarbete med socialen. Tillsammans pratade vi med de hyresgäster som orsakade problem. Vi påbörjade också ett långsiktigt arbete med förbättra utemiljöer, trappuppgångar och allmänna utrymmen, där vi har investerat i olika trygghets- och förbättringsåtgärder och infört nya rutiner med tätare ronderingar.

En del av lägenheterna har renoverats till en ny standard. Det har lockat många nya hyresgäster till området, samtidigt som de hyresgäster som vill kan byta upp sig till en högre standard. Renoveringen är alltid valfri.

− Vår modell är att inte tvinga någon till hyreshöjningar, alla som vill ska kunna bo kvar utan standardhöjande renovering, säger Jonas.

Sammantaget har de olika åtgärderna resulterat i en positiv spiral som bidragit till en naturlig grannsamverkan och stolthet i området.

− Vi har många som bott här som barn och som nu valt att komma tillbaka med sina familjer, det är jätteroligt, säger Jonas Källström. 

Se en kort film om hur Lugnet blev lugnt igen 

Ämnen

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Presskontakt

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg