Gå direkt till innehåll
​Solen ger energi i Biskopsgården

Pressmeddelande -

​Solen ger energi i Biskopsgården

Willhems satsning på solel fortsätter. På taket och fasaden till en av fastigheterna på Blidvädersgatan i Biskopsgården sitter nu 160 solcellsmoduler som ska producera hållbar el.

Willhem har som mål att den totala nettoanvändningen av energi och koldioxidutsläpp ska halveras mellan år 2011 och 2020. Som ett av många led i det arbetet genomförs nu pilotprojekt med solceller på flera orter i landet, bland annat i Biskopsgården i Göteborg. Willhem äger och förvaltar här cirka 2100 hyreslägenheter byggda under åren 1950-1960.

Fastigheten som fått solceller ligger på Blidvädersgatan 52-56 och de 160 solcellsmodulerna beräknas producera motsvarande 15 lägenheters årsförbrukning av el.

För de boende innebär installationen i första hand ett mervärde i att bo hållbart.

– Förutom att vi minskar vår energianvändning hoppas vi att våra hyresgäster ska känna stolthet över att bo i ett hus som bidrar till en bättre miljö för framtida generationer, säger Ingela Oscarsson, energistrateg hos Willhem.


Fakta solcellsprojekt:

Totalt fem pilotprojekt ingår i Willhems satsning på solel. Projektet omfattar utvalda fastigheter på Lindängen och Hermodsdal (Malmö), i Skäggetorp (Linköping) och i Biskopsgården (Göteborg). Anläggningarna ska tillsammans generera runt 380 000 kWh/år, vilket motsvarar hushållselen för ungefär 152 lägenheter under samma period.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem

Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden