Gå direkt till innehåll
Willhem bygger nya hyresrätter i Halmstad i samarbete med Peab

Pressmeddelande -

Willhem bygger nya hyresrätter i Halmstad i samarbete med Peab

Bostadsbolaget Willhem ska bygga 165 hyreslägenheter i centrala Halmstad och har valt Peab som totalentreprenör för projektet.

Projektet omfattar rivning av två huskroppar där befintlig källare bevaras och anpassas för återbyggnad av husen i fyra våningar. Husen innehåller tillsammans 165 lägenheter med balkong och uteplats samt gemensam källare för förråd och cykelförvaring. Projektet ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Utöver miljöcertifieringen kommer vi installera solceller på de båda husen och återbruka tegel i husens entréer, gångytor och uteplatser, säger Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

De båda husen har tidigare varit studentlägenheter med enkel standard. Willhem planerar för att här även fortsättningsvis ska erbjudas smålägenheter, bestående av främst 1 rum och kök. Interiört kommer man att hålla en god Willhemstandard med trägolv, rostfria vitvaror, kakel och klinkers.

Det är glädjande att vi fått förtroendet att bygga det här projektet tillsammans med Willhem. De senaste åren har vi byggt flera stora bostadsprojekt i Halmstad och vår organisation har stor erfarenhet inom bostadsproduktion. Vi ser fram emot att få bidra med vår kompetens och möjliggöra nya hyresrätter i Halmstads innerstad, säger Stellan Haraldsson, regionchef på Peab.

Uppdraget för Willhem AB är en totalentreprenad med byggstart i mars 2023 och inflyttning är beräknad till februari 2025.

För ytterligare information
Barbora Danese Pohorela, projektchef Willhem
031-788 70 31

Juha Hartomaa, IR-chef Peab
072-533 31 45

Kort projektfakta

 • Fastigheten Krusbäret 1 på Malcusgatan i Halmstad.
 • Rivning av två befintliga byggnader med bibehållna källargrunder, sedan nyproduktion på dessa befintliga källare med två hus på totalt 165 lägenheter.
 • Start mars 2023 samt färdigställande februari 2025.
 • Totalentreprenör Peab Sverige AB.


  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

  Kontakter

  Madeleine Wetterström

  Madeleine Wetterström

  Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

  Willhem

  Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

  Willhem
  Vasagatan 45
  411 37 Göteborg
  Sweden