Gå direkt till innehåll
Willhem bygger nya hyresrätter i Järfälla  i samarbete med TL Bygg

Pressmeddelande -

Willhem bygger nya hyresrätter i Järfälla i samarbete med TL Bygg

Bostadsbolaget Willhem ska bygga bostäder i Järfälla utanför Stockholm och har valt TL Bygg som totalentreprenör för projektet som omfattar 32 hyreslägenheter. Preliminär byggstart är under andra kvartalet 2021 med en beräknad inflyttning under tredje kvartalet 2022.

Projektet omfattar en nybyggnation av 32 hyreslägenheter fördelade på 1 -4 rum och kök i ett hus med tillhörande gård och parkeringsplats. Bruttoarean blir omkring 2 290 kvadratmeter och kontraktssumman uppgår till 43 Mkr.

Projektet innebär en förtätning av en befintlig fastighet som Willhem sedan tidigare äger och förvaltar och som i nuläget omfattar både bostäder och ett äldreboende.

– Vår inriktning är att försöka utnyttja mark som vi redan äger för att kunna bidra med fler hyresrätter. Det känns väldigt roligt att vi kan erbjuda fler fina och funktionella lägenheter i Järfälla, något som vi vet efterfrågas av många idag, säger Rikard Norström, nyproduktionschef hos Willhem.

Samarbetet mellan parterna är det första av sitt slag men TL Bygg hoppas och tror att den nya relationen ska leda till fler gemensamma projekt framöver.

– Vi är väldigt glada och stolta över avtalet med Willhem som är en beställare vars värderingar och syn på hållbar samhällsutveckling vi verkligen delar. Nu ser vi fram emot ett riktigt bra samarbete och att leverera en produkt som möter beställarens standard och höga krav, säger Johan Edlund, vd på TL Bygg.

Byggstart av projektet är planerad till våren 2021 med en beräknad produktionstid på 16 månader. Fastigheten blir miljöcertifierad enligt Miljöbyggnad Silver.

Ämnen

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Presskontakt

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg