Gå direkt till innehåll
Willhem bygger nya hyresrätter i Jönköping

Pressmeddelande -

Willhem bygger nya hyresrätter i Jönköping

Willhem har beviljats bygglov för att uppföra ett bostadshus med 66 moderna hyreslägenheter på Dalvik i Jönköping. Bostäderna ska byggas på mark som ingår i befintligt bestånd.

Willhem äger och förvaltar sedan tidigare fastigheter på Dalvik i Jönköping. Nu kompletteras beståndet med ett nyproducerat flerbostadshus med 66 hyresrätter i storlekarna 1 till 3 rum och kök med bostadsytor från 31 till 79 kvadratmeter. Planerad byggstart är januari 2016, med beräknad inflyttning våren 2017.

På taket kommer det att installeras miljövänliga solcellspaneler och huset får även modern IT-teknik med bland annat fiberuppkoppling, digitala postboxar och elektronisk informationstavla i trapphuset.

– Det känns roligt att vi kan tillföra fler hyresrätter i Jönköping och dessutom i ett attraktivt område där vi redan är etablerade, säger Willhems vd Mikael Granath. Det här är vårt första projekt inom affärsområde nyproduktion och målet är att skapa bostäder som är både funktionella och hållbara.

I Jönköping äger och förvaltar Willhem sedan tidigare cirka 1100 lägenheter i stadsdelarna Ekhagen, Lerhagen, Rosenlund, Dalvik, Väster, Gräshagen, Trollberget och i centrum. Willhems totala fastighetsbestånd består av cirka 18 500 lägenheter, fördelat på tio tillväxtorter i landet.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Presskontakt

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg