Gå direkt till innehåll
Willhem planerar för ca 65 lägenheter i centrala Jönköping - i ett kvarter anpassat för den moderna människan, med stort fokus på mobila lösningar och urban frihet.
Willhem planerar för ca 65 lägenheter i centrala Jönköping - i ett kvarter anpassat för den moderna människan, med stort fokus på mobila lösningar och urban frihet.

Pressmeddelande -

Willhem bygger på en av de sista centrala tomterna i Jönköping

I hård konkurrens med flera av de största byggherrarna och totalt ett 30-tal aktörer, vann bostadsbolaget Willhem, tillsammans med arkitektbyrån OKK+, markanvisningen för en av de sista obebyggda tomterna i centrala Jönköping. Här planerar man nu för ca 65 lägenheter, i ett kvarter anpassat för den moderna människan, med stort fokus på mobila lösningar och urban frihet.

Markanvisningen som Willhem vunnit, är en 2000 kvadratmeter stor tomt intill Junegatan i Jönköpings absoluta centrum.

– Med sitt centrala läge, det intilliggande villaområdet och bara några hundra meter ner till Vättern, ser vi det här som ett av Jönköpings absolut mest attraktiva lägen. Vi är oerhört glada att ha fått förtroendet att utveckla det till ett modernt och attraktivt kvarter, säger Rikard Norström, nyproduktionschef på Willhem.

Willhems vinnande förslag är framtaget i samarbete med den välrenommerade arkitektbyrån OKK+.

– Vårt fokus har varit att skapa en ny nod med en öppen struktur, som kan användas av såväl boende som besökare. De nya husen är en del av ett helhetsgrepp för Junegatans utveckling, där volymernas fristående komposition knyter samman innerstad med villastad. Husens utformning skapar aktivitet i fasad, ger extra fina boendekvaliteter och berikar stadslivet, säger Karolina Keyzer, grundare till OKK+.

  Urban frihet
  Totalt kommer det att byggas tre huskroppar - två, fem och sex våningar höga med utkik över Vättern - med ca 65 hyreslägenheter fördelat på 1-4 rum och kök. Husen kommer att få träfasad och så långt det är möjligt byggas med cirkulära och hållbara material, som t ex grön betong och återbrukat stål i fasadernas balkonglösningar.

  Kvarteret ska präglas av urban frihet, vilket möjliggörs av smarta mobila lösningar, som pooler för bil och el-lådcykel och cykelgarage med reparations- och servicemöjligheter.

  – Vår ambition är att skapa ett modernt boende där personer i alla åldrar ska trivas. Vi vill också utveckla området så det blir en attraktiv träffpunkt för såväl boende som besökare, säger Rikard Norström.

   Vattnet i fokus
   Husens gröna takterrasser med planteringslådor, grillplatser och gemensamhetsutrymmen blir lummiga oaser och självklara mötesplatser för de boende. Här planeras även för ett gemensamt växthus i två plan. Tanken är att olika verksamheter, t ex caféer och uteserveringar på bottenplan, ska bidra till att skapa ett livfullt kvarter.

   Dagvatten från husen kommer att ledas ner till vattenspeglar på torget och gården och bli till mysiga samlingspunkter. På torget kommer det även byggas sittbara trappor för boende och förbipasserande. Den befintliga bron över Junegatan byggs om för att underlätta och stärka kopplingen mellan stadskärnan och de lummiga villaområdena. Den förses även med sittmöjligheter, så man kan stanna upp och titta ut över Vättern.

   Nästa steg i projektet är att den framtagna detaljplanen ska granskas, för ett slutligt antagande till sommaren. Byggstarten är planerad till 2024 och inflyttning redan två år senare.


   För ytterligare information:
   Rikard Norström, nyproduktionschef, Willhem
   Telefon: 031-788 70 33
   Mail: rikard.norstrom@willhem.se

   Karolina Keyzer, grundare OKK+
   Mobil: 0706-66 63 14
   Mail: karolina@okk.nu

   Bilder får användas fritt för publicering. Foto: Willhem

   Om Willhem
   Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, förvaltar och utvecklar hyreslägenheter på tillväxtorter i Sverige. Idag har vi bostäder i Borås, Eskilstuna, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Malmö, Skövde, Stockholm, Trollhättan och Västerås. Vår ägare är Första AP-fonden.

   Ämnen

   Regioner


   Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

   Kontakter

   Madeleine Wetterström

   Madeleine Wetterström

   Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

   Willhem

   Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

   Willhem
   Vasagatan 45
   411 37 Göteborg
   Sweden