Gå direkt till innehåll
Konstverk på husfasad skapat av konstnärsduon Dourone.
Konstverk på husfasad skapat av konstnärsduon Dourone.

Pressmeddelande -

Willhem deltar i ArtStreetHbg

Willhems fastighet på Furutorpsgatan i Helsingborg har fått färg. Verket är gjort av konstnärsduon Dourone och är en del av festivalen ArtStreetHbg.

Konstverket porträtterar 10-åriga Carla, en ögonblicksbild av två sekunder från hennes liv. Verket består av 44 paneler som alla är målade i Dourones studio i Bryssel och därefter skickade till Helsingborg. Verket monterades av Dourone själva under oktober månad.

− För oss representerar konstverket hopp, drömmar och framtid. Vi hoppas att kunna sprida den känslan vidare till våra hyresgäster och förbipasserande, säger Sonja Ståhl, fastighetschef i Helsingborg.

En del av ArtStreetHbg 2020 
Målningen är ett av konstverken som ingår i festivalen ArtStreetHbg 2020. Förutom att utveckla gatukonsten och sätta mer färg på Helsingborg har festivalen som mål att bidra med ökad rörelse i staden - vilket i sin tur kan leda till ökad upplevd trygghet.

− Vi arbetar aktivt med att öka tryggheten i området och det här är ett sätt att stärka områdets identitet, säger Sonja Ståhl.

Fakta om verket:
Verket Carla 00: 00,02 är en del av Dourones projekt Fragmented Record som syftar till att belysa hur människor anpassar sig på en ständig föränderlig jord. Dourone har studerat förhållandet mellan rörelse och tid respektive känslor. Verket porträtterar 10 åriga Carla som även hon bor i Bryssel. Carla säger att hon tror att världen hade kunnat vara ett under men att det är för mycket skräp och föroreningar för att man ska kunna se dess skönhet. Hennes dröm är att bli sångerska.

Läs mer om ArtStreetHbg

Ämnen

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden