Gå direkt till innehåll
​Willhem får pris för Sydsveriges smartaste fastighet

Pressmeddelande -

​Willhem får pris för Sydsveriges smartaste fastighet

En av Willhems fastigheter på Blidvädersgatan i Biskopsgården blev igår korad till Sydsveriges smartaste fastighet i samband med fastighetsmässan i Malmö. Solceller, smarta installationer och säkerhetslösningar ingår i det vinnande konceptet.

Tävlingen arrangeras av Fastighetsmässan och syftar till att skapa uppmärksamhet och medvetenhet om vikten av smart teknik som leder till ett hållbart samhälle. Willhems första ”tänkande hus” på Blidvädersgatan 52-56 i Biskopsgården, Göteborg, korades till vinnare.

Fastigheten på Blidvädersgatan är byggd 1956 och är ett exempel på hur modern teknik kan lyftas in i ett äldre hus och därmed skapa förutsättningar för ett modernt IT-liv och ett hållbart boende. Smarta tjänster som förenklar för hyresgästen och ökar tryggheten i fastigheten kombineras med solceller och energisnål utrustning som minskar energianvändningen.

Exempel på smart teknik som finns installerad i Willhems tänkande hus:

  • Närvarostyrd LED-belysning
  • Egenproducerad energi från solceller
  • Smarta tjänster till hyresgäster i form av en mobil app
  • Porttelefon, passersystem och nyckeltaggar för ökad trygghet
  • Digital trapphusdisplay för meddelanden och tvättstugebokning
  • Smarta postboxar som öppnas med samma chip som går till passersystemet
  • Energisnåla tvättmaskiner och torktumlare med värmepumpsteknik
  • Uppkopplade tempera­turgivare i varje lägenhet som ger ett bättre inomhusklimat.

- Vi är otroligt glada för det här priset, säger Ingela Oscarsson, projektledare. Många väljer att satsa på smart teknik i nya hus, men på Willhem vill vi gärna prova nya vägar. Med hjälp av den digitala utvecklingen kan vi nå våra hållbarhetsmål och samtidigt utöka vårt kunderbjudande vad gäller service och trygghet.


På bilden:
Sofia Rangmar och Ingela Oscarsson i projektgruppen mottog priset för ”Sydsveriges smartaste fastighet” av Caroline Svärd på Fastighetsmässan i Malmö den 10 februari.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden