Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Willhem förvärvar Wallenstams fastigheter i Helsingborg

Wallenstam och Willhem har ingått avtal om att Willhem successivt kommer att överta Wallenstams fastigheter i Helsingborg. Avtalen omfattar totalt cirka 380 hyreslägenheter varav knappt hälften är under produktion. Beräknat fastighetsvärde vid färdigställande blir totalt cirka 1,3 miljarder kronor.

Den aktuella portföljen består av befintliga fastigheter samt fastigheter som är under produktion, och innehåller både bostäder och lokaler. Samtliga har centrala och attraktiva lägen i Helsingborgs kommun. Willhem kommer att tillträda fastigheterna efter att de är färdigställda och inflyttade. Tillträdena kommer därför att ske i etapper under 2016-2017.

”Vi har beslutat att fokusera vår verksamhet till Göteborgs- och Stockholmsregionen inklusive Uppsala och därför är vi glada över samarbetet med Willhem. Det innebär att vi kan lämna över fastigheterna till en trygg och långsiktig aktör med stor erfarenhet av hyresrätter. Vi ser det som att stafettpinnen som vi haft sedan 1986 går över till en bra aktör som förmår att ta den vidare på bästa sätt”, säger vd Hans Wallenstam.

”Vi är mycket nöjda med att vi fått möjligheten att förvärva så fina fastigheter. De är riktiga guldkorn som kompletterar vår befintliga portfölj i Helsingborg på ett utmärkt sätt. Vi har identifierat Helsingborg som en intressant ort för oss att växa på, så affären ligger helt i linje med vår långsiktiga ambition”, säger Mikael Granath, vd för Willhem.

Affären omfattar fastigheterna Oskar II 11, Pål Ibb 21, Vildvinet 1, 3 och 4 samt Skäran 1.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden