Gå direkt till innehåll
Willhem och E.ON inviger Malmös första fjärrvärmebänk i Lindängen

Pressmeddelande -

Willhem och E.ON inviger Malmös första fjärrvärmebänk i Lindängen

Idag invigde Willhem och E.ON en ny mötesplats i Lindängen – en fjärrvärmeuppvärmd bänk med gott om plats för frusna rumpor. Bänken är den första av sitt slag i Malmö och byggd för att vara en varm träffpunkt året om.

– Vi ville skapa en mötesplats på gården som våra hyresgäster kan använda även kalla dagar, säger Terese Del Treppo från fastighetsbolaget Willhem. Tillsammans med E.ON kom vi på idén om en fjärrvärmeuppvärmd bänk. Bänken värms upp med returvärmen från lägenheterna, vilket ju är en både hållbar och energieffektiv lösning.

Fjärrvärmeuppvärmda bänkar finns redan på några andra orter i Sverige, men i Malmö är Lindängenbänken den allra första. Bänken är en av flera innovativa insatser som fokuserar på hållbar stadsutveckling i området.

E.ON är engagerade i olika projekt i hela miljonprogrammet i Malmö, där man samarbetar kring energieffektivisering med Malmö stad och andra aktörer. Bland annat ger man stöd till boende och fastighetsskötare om effektiv energianvändning.

– Bänken är således bara en liten del i ett större sammanhang, säger Peter Jonsson, regionchef på E.ON Värme. Men den är ett riktigt bra exempel på hur nya, innovativa användningsområden för fjärrvärme skapar ett mervärde för de boende.

För mer information kontakta:

Melinda Frigyesi-Almström, kommunikationschef E.ON Värme, 0707-53 86 75

Madeleine Wetterström, kommunikationschef Willhem, 0735-24 50 81

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Presskontakt

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg