Gå direkt till innehåll
Willhem och Holgers i unikt samarbete för en effektiv  och hållbar byggprocess

Pressmeddelande -

Willhem och Holgers i unikt samarbete för en effektiv och hållbar byggprocess

Willhem har ingått ett långsiktigt samarbete med Holgers Stugmaterial gällande materialleveranser och containerlogistik för bolagets utvecklingskoncept Willhemlyftet. Med det nya avtalet effektiviseras produktionen, i linje med bolagets strategi för hållbar fastighetsutveckling.

I takt med en ökande efterfrågan på lägenheter som renoveras enligt Willhemlyftet, har en ny produktionsmetod utvecklats för inköp och logistik. Nyligen tecknades ett flerårsavtal med Holgers Stugmaterial i Borås avseende leverans av material.

Modellen bygger på samordnad logistik som ger säkra materialflöden, sparar tid och resurser samt minimerar svinn och onödiga transporter. Dyra mellanled kapas via samordnade inköp. Allt material till den specifika lägenheten lastas i en container som levereras till byggarbetsplatsen, vilket gör att entreprenören enkelt kan hämta materialet direkt utanför byggnaden. Överblivet byggmaterial tas tillvara för att användas vid nästa renovering.

– Vi bedömer att denna lösning är i branschens framkant och ser fram emot en effektivare och mer hållbar produktion som gynnar både oss och våra kunder, säger Peter Lundstedt, fastighetsdirektör på Willhem. Att vi valde Holgers som leverantör beror bland annat på att de sedan tidigare har väl utbyggda transportlösningar för leveranser över hela landet och är en utmärkt partner när det gäller den här typen av nytänkande fastighetsutveckling.

– Ett riktigt glädjande besked för Holgers att sluta ett stort avtal med en betydande aktör på bostadsmarknaden som Willhem, säger Torbjörn Larsson, delägare i Holgers Stugmaterial. Under samarbetets gång har vi utvecklat ett system som säkerställer att vi får med rätt material vid varje leverans. Efter ett gediget arbete för att skapa förutsättningar för detta avtal är vi nu i hamn och ser fram emot att leverera till Willhems lägenhetsrenoveringar runt om i landet.

Kontakt:
Peter Lundstedt
Fastighetsdirektör Willhem
Tel: 0721 83 84 84, Epost: peter.lundstedt@willhem.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden