Gå direkt till innehåll
Willhem planerar för 55 hyresrätter i populär Stockholmsstadsdel

Pressmeddelande -

Willhem planerar för 55 hyresrätter i populär Stockholmsstadsdel

Den nya detaljplanen för Lappmannen 4 i populära Stockholmsstadsdelen Blackeberg har vunnit laga kraft. Därmed är det klart för bostadsbolaget Willhem att planera för 55 nya hyresrätter i området.

— Det finns ett stort behov av fler hyresrätter i Stockholm och det känns roligt att vi nu fått förutsättningar att dra igång planeringen av detta projekt, säger Maria Lejdebro, projektutvecklare på Willhem.

För snart fyra år sedan ansökte Willhem om markanvisning för att bygga ett nytt bostadshus i Blackeberg. Nu har detaljplanen vunnit laga kraft och förutsättningarna finns för att förbereda för en framtida byggnation. Det nya huset kommer få en fasad i jordnära färger och en tydlig trappning som håller nere höjden på det 4–5 våningar höga huset. En gestaltning som ska harmonisera fint med övriga området.

Totalt planerar Willhem för 55 små hyresrätter, mestadels ettor och tvåor på 28–40 kvadratmeter. Huset byggs för att vara energieffektivt och på taken planeras för solceller. På gården kommer attraktiva gemensamhetsytor att skapas med mycket grönska och en uteplats under tak. I suterrängvåningen planeras även för en uppglasad cykelverkstad, cykelparkering och garage. Hela byggnationen kommer att uppföras enligt Miljöbyggnad silver.

— Fastighetens läge passar alla som vill bo nära kommunikationer och stan. Blackeberg är ett attraktivt och lugnt område. Vi räknar med att det även i framtiden kommer att finnas ett stort intresse, säger Maria Lejdebro.

Området byggdes på 50-talet och ligger nära Grimsta naturreservat och Mälaren. Med tunnelbanan alldeles intill, nås T-centralen på bara 25 minuter. I området finns även fullt utbyggd service, skolor och förskolor.

    För ytterligare information:
    Rikard Norström, nyproduktionschef, Willhem
    031-788 70 33
    rikard.norstrom@willhem.se

    Maria Lejdebro, projektutvecklare tidiga skeden, Willhem
    031-788 70 49
    maria.lejdebro@willhem.se

    Bilder får användas fritt för publicering. Foto/illustrationer: Willhem och Liljewall Arkitekter.


    Ämnen

    Kategorier


    Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden. Läs mer på willhem.se.

    Kontakter

    Madeleine Wetterström

    Madeleine Wetterström

    Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

    Willhem

    Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

    Willhem
    Vasagatan 45
    411 37 Göteborg
    Sweden