Gå direkt till innehåll
En ny detaljplan för Stockholmstadsdelen Blackeberg skickas ut för granskning. I förslaget från Willhem kommer ett garagehus att rivas för att ge plats till ett 4-5 våningar högt hus med cirka 60 hyreslägenheter.
En ny detaljplan för Stockholmstadsdelen Blackeberg skickas ut för granskning. I förslaget från Willhem kommer ett garagehus att rivas för att ge plats till ett 4-5 våningar högt hus med cirka 60 hyreslägenheter.

Pressmeddelande -

Willhem planerar för 60 hyreslägenheter i Blackeberg

Bostadsbolaget Willhem har tagit fram en ny detaljplan för ca 60 hyreslägenheter i Stockholmstadsdelen Blackeberg. I detaljplanen, som nu skickas ut för granskning, har Willhem tagit hänsyn till synpunkter från tidigare samrådsförslag och anpassat gestaltningen än mer efter områdets karaktär.

Enligt den nya planen kommer ett slitet garagehus att rivas för att ge plats till ett 4-5 våningar högt hus med cirka 60 hyreslägenheter. Huset får en tydlig trappning i byggnadsvolym och en U-form som rymmer en suterrängvåning med garage och grön utemiljö, samt en pergola under tak. Fasaden blir i jordnära kulör, som stämmer väl överens med områdets övriga bebyggelse.

- Det bearbetade förslaget anknyter ännu tydligare till Blackebergs karaktäristiska struktur genom den terränganpassade lamellhusbyggnaden och att byggnadsvolymerna följer gatan. Med en grönskande halvsluten bostadsgård i västerläge, har flera av Blackebergs kvaliteter lyfts in i förslaget för att skapa en fin boendemiljö, säger Maria Lejdebro, projektutvecklare på Willhem.

  Majoriteten av hyreslägenheterna blir ettor på ca 30-35 kvadratmeter, men det kommer även att finnas ett antal tvåor. Samtliga lägenheter får balkong eller fransk balkong och i bottenplan kommer det att finnas en uppglasad cykelverkstad.

  Lappmannen 4, som är fastighetsbeteckningen, ligger alldeles intill Blackebergs tunnelbanestation. Med 25 minuter in till T-centralen och med Brommas natur inpå knutarna, erbjuder stadsdelen ett attraktivt boende.

  Den nya detaljplanen skickas ut för granskning 24 maj och förväntas kunna antas i slutet av 2023. Byggstart planeras till senare delen av 2024.

  För ytterligare information:
  Maria Lejdebro, projektutvecklare tidiga skeden, Willhem
  031-788 70 49
  maria.lejdebro@willhem.se

  Bilder får användas fritt för publicering. Foto/illustrationer: Willhem och Liljewall Arkitekter

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

  Kontakter

  Madeleine Wetterström

  Madeleine Wetterström

  Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

  Willhem

  Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

  Willhem
  Vasagatan 45
  411 37 Göteborg
  Sweden