Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Willhem samverkar i medborgarlöfte för ett tryggare Biskopsgården

Willhem kommer under 2023 och 2024 att samverka tillsammans med en rad lokala aktörer i ett medborgarlöfte för ett tryggare Biskopsgården. Att förebygga och förhindra rekryteringen av unga till kriminella grupper står i fokus.

Medborgarlöfte i Biskopsgården

Unga riskerar allt oftare att rekryteras till kriminella grupper vilket bidrar till ökat våld och otrygghet. Polisen och Socialförvaltningen fokuserar nu på att förebygga och förhindra rekrytering genom att samverka med lokala aktörer i Biskopsgården. Willhem är ett av bostadsbolagen som medverkar.

– Vi vill vara med och bidra med det vi kan tillsammans med övriga aktörer i området. Det är viktigt att vi har en trygg och bra boendemiljö för våra kunder, säger Mirja Eriksson Primo, fastighetschef på Willhem i Göteborg.

Tillsammans för ett tryggare Biskopsgården

Aktiviteter kommer att genomföras under 2023 och 2024 tillsammans med Göteborgs Fotbollförbund, Bostadsbolaget, BK Häcken, HP Warta, Biblioteketsvännerna i Biskopsgården, Sjumilaskolan, Ryaskolan, Svartedalsskolan, Poseidon Göteborgslokaler, Västsvenska handelskammaren, Bo Bra och Willhem.

Willhem bidrar bland annat med:

  • Arbetar aktivt mot folkbokföringsbrott.
  • Minst fyra trygghetsvandringar per år.
  • Nya IT-system för en ökad trygghet i fastigheterna.
  • Öppnar ett områdeskontor i Biskopsgården.

Läs mer om medborgarlöftet på polisens hemsida


Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden