Gå direkt till innehåll
Willhem satsar på solenergi

Pressmeddelande -

Willhem satsar på solenergi

Willhems första anläggning som ska producera solenergi är nu i drift. Under våren installeras solceller på fler fastigheter i beståndet, för att utvärdera möjligheten att i framtiden kunna bli självförsörjande på el.

Den första av Willhems fastigheter som nu får solcellspaneler på taket är belägen på Hammarö, Karlstad. Här ska solcellerna, som monterats på en yta om ca 253 kvm, ge en årlig produktion av ca 40 000 kWh. Satsningen är ett led i målsättningen att minimera bolagets miljöpåverkan och halvera energianvändningen fram till år 2020.

– Vi tittar hela tiden på hur vi kan utveckla våra miljösatsningar som en del i vår fastighetsutveckling, säger Johan Fogelberg, fastighetsdirektör hos Willhem för den norra regionen. Vi ser en stor potential i solenergi och genomför nu pilotprojekt på några fastigheter där vi bedömer att det är lämpligt och ekonomiskt hållbart. Samtidigt avvaktar vi politiska beslut som påverkar hur vi kan gå vidare med framtida investeringar inom solenergi.

Totalt kommer fem pilotprojekt med solceller att genomföras under våren på utvalda fastigheter i Willhems bestånd. Näst på tur står två projekt på Lindängen och Hermodsdal (Malmö), följt av en fastighet i Skäggetorp (Linköping) och en fastighet i Biskopsgården (Göteborg).

Dessa anläggningar ska tillsammans generera runt 380 000 kWh/år, vilket motsvarar hushållselen för ungefär 152 lägenheter under samma period. 


För ytterligare information, kontakta:

Ingela Oscarsson   
Energistrateg, Willhem  
E-post: ingela.oscarsson@willhem.se  
Tfn: 0729 88 71 34  

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden