Gå direkt till innehåll
Genom Willhemlyftet säkerställs att lägenheterna håller hög standard.
Genom Willhemlyftet säkerställs att lägenheterna håller hög standard.

Pressmeddelande -

Willhem ska säkra tillgången på byggmaterial genom nytt bolag

Bostadsbolaget Willhem etablerar nu Willhem Logistics, ett bolag för inköp och lagerhållning av byggmaterial. Genom Willhem Logistics säkerställer man tillgång, pris och produktionsvillkor på material som t ex trägolv, klinkers och kakel.

Bostadsbolaget Willhem väljer att etablera ett eget lager för byggmaterial genom det nystartade dotterbolaget Willhem Logistics. Bolagets funktion blir att köpa in och lagerhålla material som under året blivit svårare att få tag på.

– Vi vill med Willhem Logistics se till att ta kontroll över vår materialtillgång. Omvärldens händelser under året har påverkat möjligheten att få tag på en del produkter, och genom att ta det här steget säkerställer vi att vi har det material vi behöver för att genomföra planerade renoveringar, säger Magnus Åkerskog, ansvarig för Willhem Logistics.

Kriget i Ukraina har påverkat tillgången på material för flera branscher och det har blivit svårare att kontrollera ursprung och villkor, samtidigt som priserna har skenat. För Willhem möjliggör det nya logistikföretaget att hitta rätt material till rätt pris.

– Vi har hårda krav på våra leverantörer och köper inget material från konfliktdrabbade länder. Vi är noga med ursprung och att tillverkningen skett under rätt förutsättningar. Genom att kunna köpa en årsvolym av en produkt har vi också ett bättre förhandlingsläge prismässigt. Vi har precis lagt vår första order på 60 000 kvm trägolv. Andra produkter vi tittar på är kök, kakel, klinkers och badrumsinredning. 

Lyfter standarden med rimlig hyra

Willhem är ett av Sveriges största privata bostadsbolag med cirka 28 000 bostäder på 13 tillväxtorter runtom i Sverige. Bolaget genomför kontinuerligt uppfräschningar och renoveringar av sina befintliga lägenheter för att säkerställa god standard för hyresgästen. Genom konceptet Willhemlyftet totalrenoveras ungefär 1 000 lägenheter per år. 

– Många av våra hus är äldre och vi behöver därför renovera för att hålla en hög standard på våra lägenheter. Genom Willhemlyftet höjer vi lägenhetens standard till en nivå som är likvärdig med nyproducerat, till en attraktiv hyra. Vi hoppas att kunna fortsätta renovera i samma takt, tack vare Willhem Logistics.

– Utöver Willhemlyftet bygger vi också helt nyproducerade lägenheter och konverterar utrymmen som haft annan funktion till lägenheter. Vi ser att det finns möjlighet att använda materialet från Willhem Logistics även till dessa områden. Tack vare Willhem Logistics blir vi inte lika känsliga för omvärldens svängningar och kan fortsätta erbjuda attraktiva lägenheter till rimliga hyror, säger Magnus Åkerskog avslutningsvis.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden