Gå direkt till innehåll
Kvibergs kaserner i Göteborg
Kvibergs kaserner i Göteborg

Pressmeddelande -

Willhem släpper 50 nya hyresrätter i Göteborgsstadsdelen Kviberg - räknar med stort intresse

Nu startar bostadsbolaget Willhem uthyrningen av 50 nyproducerade hyresrätter i centrumnära Kviberg i Göteborg. Intresset för lägenheterna förväntas bli stort, då det inte byggts några hyresrätter i området de senaste åren.

Den här veckan börjar uthyrningen av Willhems lägenheter, som enligt plan ska stå klara för inflyttning i november.

– Vi räknar med att samtliga lägenheter kommer vara uthyrda lagom till inflytt. Läget är attraktivt och de små lägenheterna passar perfekt för studenter eller unga vuxna. Under de senaste tre åren har det inte byggts några hyresrätter i Kviberg, vilket vi tror kommer öka efterfrågan ytterligare, säger Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

De nya lägenheterna är små 1:or, 1,5:or och 2:or på mellan 24-52 kvadratmeter. Högst upp i det fem våningar höga huset, erbjuds vackra vindslägenheter med takfönster som ger maximalt ljusinsläpp. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats, trägolv, helkaklade badrum och fina materialval. I källaren finns möjlighet att ladda elcyklar och på gården finns grillplatser och rekreationsytor.

– Läget är idealiskt för den som snabbt vill kunna komma in till stan – det tar bara 7 minuter till Centralen med spårvagn, samtidigt som man har naturen inpå knuten. Här finns även Nordens största multisportarena med tillhörande utomhusaktiviteter och Skidome. Dessutom erbjuder området flera butiker, ett rikt föreningsliv och populära Kviberg marknad.

Willhem började bygga de nya hyresrätterna i februari 2023. Det fem våningar höga huset i tegel, med plåttak, plåtdetaljer och solpaneler på taket, smälter in fint i den omkringliggande miljön intill Kvibergs gamla kaserner. Hela huset har byggts energismart och certifierats med Miljöbyggnad Silver.

Fakta om de nya hyreslägenheterna i Kviberg:

Antal lägenheter: 50 hyresrätter
Storlek: 1:or (27 st) 1,5:or (5 st) och 2 rum och kök (18 st)
Boendeyta: 24–52 kvadratmeter
Beräknad inflyttning: 1 november 2024

Läs mer om lägenheterna här

Bilden får användas fritt vid publicering. Ange foto: Willhem.

För ytterligare information:
Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem
barbora.danese.pohorela@willhem.se
Telefon: 031-788 70 31


Ämnen

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden