Gå direkt till innehåll
Willhem stöttar nytt initiativ för att hjälpa hemlösa barnfamiljer

Pressmeddelande -

Willhem stöttar nytt initiativ för att hjälpa hemlösa barnfamiljer

Allt för många barnfamiljer lever idag i strukturell hemlöshet. Rädda Barnen tillsammans med Sveriges Stadsmissioner introducerar nu en ny modell som ska hjälpa fler till ett stabilt boende, något som Willhem har valt att stötta genom att tilldela lägenheter till projektet.

Modellen Barns Bostad Först har som mål att fler barnfamiljer i Sverige som lever i strukturell hemlöshet ska få en stabil och långsiktig boendesituation och en hållbar försörjning. Tanken är att tillgång till en egen bostad ska kombineras med individuellt flexibelt stöd av en vägledare, utifrån varje familjs behov där barnet står i centrum. För att projektet ska bli verklighet krävs tillgång till bostäder och man har därför valt att vända sig till hyresvärdar med fastighetsbestånd i södra Sverige.

Willhems fastighetschef i Helsingborg nappade på idén.

— Vi tyckte direkt att det här känns som ett bra initiativ som vi gärna prövar, säger Niki Radjenovic, fastighetschef i Helsingborg. Många behöver extra stöd för att klara sitt boende och här kan Rädda Barnens vägledare som är kopplat till projektet göra stor skillnad. Initialt erbjuder vi tre lägenheter i Helsingborg. Det känns väldigt bra att kunna bidra till att utsatta familjer får en bostad som gör det möjligt för barnen att fortsätta gå i skolan och ha en meningsfull fritid.

Fakta om Barns Bostad Först

Modellen utgår från barnkonventionen och ska bidra till de globala målen i Agenda 2030. Modellen är framtagen av Rädda Barnen och Sveriges Stadsmissioner med hjälp av IKEA som har delfinansierat arbetet.

Läs mer på Rädda Barnens hemsida


Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden