Gå direkt till innehåll
Willhem utökar satsningen på sommarjobb för unga

Pressmeddelande -

Willhem utökar satsningen på sommarjobb för unga

Nu påbörjas rekryteringen av sommarens minibovärdar till våra orter. I år erbjuder Willhem praktik åt sammanlagt 60 minibovärdar mellan 16-20 år som gillar att arbeta med både hus och människor.

Att erbjuda sommarjobb är ett sätt för Willhem att bidra till att ungdomar får in en fot i yrkeslivet. Det är en del i arbetet med att skapa social hållbarhet i våra områden och bidra till en positiv samhällsutveckling.

Minibovärdarna hjälper till med enklare skötseluppgifter som att sköta planteringar, laga staket, klippa häckar och hålla rent och snyggt. Under handledning av Willhems ordinarie bovärdar bidrar minibovärdarna till ett tryggt och trevligt bostadsområde.

– Det här är fjärde året vi tar emot minibovärdar och det är alltid lika roligt, säger Ann-Britt Hall, personalchef hos Willhem. Intresset är stort, så i år har vi valt att utöka antalet platser så att varje bovärd fungerar som handledare för minst en minibovärd. Tanken är att man ska få inblick i hur yrket fungerar och förhoppningsvis väcks intresse för att jobba i fastighetsbranschen i framtiden. Vi vet att rekryteringsbehovet kommer att vara stort.

Elis Bang är en av Willhems duktiga minibovärdar som jobbade i Biskopsgården sommaren 2015. Han tycker att det varit ett bra sätt att skaffa sig erfarenhet på:

– Jag gillar praktiskt arbete, så jobbet passade mig perfekt. Vi minibovärdar jobbade alltid minst två personer tillsammans, på så sätt blev det aldrig tråkigt. Dessutom var det kul att lära känna alla kollegor på områdeskontoret.

Alla ungdomar i åldern 16-20 år som bor hos Willhem har möjlighet att söka. Du som är intresserad av att jobba på någon av våra orter, kontakta ditt lokala områdeskontor för mer information om vad som gäller på just din ort.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Presskontakt

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg