Gå direkt till innehåll
Willhem väljer HomeQ för bostadsuthyrning

Pressmeddelande -

Willhem väljer HomeQ för bostadsuthyrning

Bostadsbolaget Willhem, med över 29 000 hyreslägenheter i Sverige, ansluter sig nu till marknadsplatsen HomeQ för sin bostadsuthyrning. Samtliga lägenheter, förutom nyproduktionen, kommer att hyras ut via HomeQ med start under april månad. Förändringen är ett led i att effektivisera och vidareutveckla uthyrningsprocessen.

– Vi har höga ambitioner inom digitalisering och har sett ett behov av att bli ännu mer effektiva i vår uthyrning, säger Anna Mellqvist, IT-och digitaliseringschef hos Willhem. Därför tar vi nu beslutet att förmedla våra bostäder via HomeQ, som är en erkänt etablerad kanal där vi når ut till en bredare målgrupp med våra lediga bostäder samtidigt som vi automatiserar viktiga delar av uthyrningen.

Willhem har idag cirka 29 000 lägenheter fördelat på 13 orter och är därmed en av Sveriges största privata hyresvärdar. Samtliga lägenheter kommer att förmedlas via HomeQs plattform från och med april, med undantag för nyproducerade lägenheter som fortsatt hyrs ut via den egna hemsidan, willhem.se. Bostadssökande och hyresgäster hos Willhem kommer att informeras om förändringen i god tid för att säkerställa en bra övergång.

– Vi vill självklart att våra lägenheter ska bli tillgängliga för så många som möjligt och att processen med att hitta och få en lägenhet hos oss ska vara smidig, enkel och säker. Vi ser fram emot ett fint samarbete med HomeQ och att vi tillsammans ska kunna arbeta för att ge våra bostadssökande en ännu bättre upplevelse i sitt bostadsletande, säger Anna Mellqvist.

Fakta Willhem:
Willhem äger, förvaltar och utvecklar hyresbostäder i Borås, Eskilstuna, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Malmö, Skövde, Stockholm, Trollhättan och Västerås. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Läs mer på willhem.se

Fakta HomeQ:
HomeQ är en av Sveriges största marknadsplatser för förstahandslägenheter med flera av landets största hyresvärdar anslutna till plattformen och över 900 000 registrerande bostadssökande. HomeQ erbjuder en nationell marknadsplats som är helt gratis för bostadssökande. Läs mer på homeq.se

Ämnen

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden