GÄ direkt till innehÄll
WILLHEM 💚 WATERHACK: SĂ„ ska Willhem och hyresgĂ€sterna spara vatten

Pressmeddelande -

WILLHEM 💚 WATERHACK: SĂ„ ska Willhem och hyresgĂ€sterna spara vatten

Willhem ansluter sig nu till vattensparkampanjen Waterhack. Med kampanjen vill Willhem öka hyresgÀsternas medvetenhet kring hÄllbar vattenanvÀndning och bidra till att vattenkonsumtionen minskar. Idén kommer frÄn Bostadsbolaget som vill fÄ fler fastighetsbolag att engagera sig i frÄgan.

Svenskarna förbrukar 140 liter dricksvatten i snitt per person, varje dag, Äret om. Under de senaste Ären har det blivit tydligt att tillgÄngen pÄ rent vatten inte Àr sjÀlvklar dÄ vissa delar av landet periodvis har haft en pÄtaglig risk för vattenbrist. Det krÀver dessutom mycket energi att vÀrma, rena och distribuera vatten vilket stÄr för en stor del av el- och energianvÀndningen i dagslÀget. Willhem vill nu tillsammans med hyresgÀsterna minska vattenanvÀndningen genom att delta i Waterhack som inspirerar till en mer hÄllbar konsumtion.

– Willhem investerar löpande i Ă„tgĂ€rder som minskar vattenanvĂ€ndningen i vĂ„ra fastigheter men för att vi ska nĂ„ nĂ€sta nivĂ„ behöver vi arbeta tillsammans med vĂ„ra hyresgĂ€ster och med andra fastighetsĂ€gare. Eftersom Bostadsbolagets initiativ gav sĂ„ bra effekt ville vi haka pĂ„ det. PĂ„ detta sĂ€tt Ă€r vi alla med och driver en mer hĂ„llbar utveckling, sĂ€ger Magnus Åkerskog, chef fastighetsavdelningen pĂ„ Willhem.

I dagarna fÄr Willhems kunder, cirka 29 000 hushÄll, information och tips för att minska vattenanvÀndningen. I kampanjen ingÄr Àven en tÀvling för att engagera hyresgÀsterna att dela med sig av sina mest nytÀnkande vattenspartips.


Fakta Waterhack:
Kampanjen genomfördes för första gÄngen av Bostadsbolaget i Göteborg under januari till mars 2023. MÄlet var att spara minst fem procent vatten under kampanjperioden och öka hyresgÀsternas medvetenhet kring hÄllbar vattenanvÀndning. Kampanjen gav ett bra utfall och ambitionen Àr nu att inspirera andra bostadsbolag.

Kampanjsida: https://www.willhem.se/waterhack

Kontakt
Magnus Åkerskog
Chef fastighetsavdelningen pÄ Willhem
magnus.akerskog@willhem.se
031-788 70 07


Ämnen

Regioner


Willhem Ă€r ett bostadsbolag som tror pĂ„ idĂ©n om ett boende som mĂ€nniskor lĂ€ngtar och vill hem till. Vi Ă€ger, utvecklar och förvaltar hyreslĂ€genheter pĂ„ utvalda tillvĂ€xtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi lĂ„ngsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som Ă€r bra för bĂ„de hus och mĂ€nniskor. Ägare Ă€r Första AP-fonden. LĂ€s mer pĂ„ willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem Ă€r ett bostadsbolag som tror pĂ„ idĂ©n om ett boende som mĂ€nniskor lĂ€ngtar och vill hem till. Vi Ă€ger, utvecklar och förvaltar hyreslĂ€genheter pĂ„ utvalda tillvĂ€xtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi lĂ„ngsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som Ă€r bra för bĂ„de hus och mĂ€nniskor. Ägare Ă€r Första AP-fonden.

Willhem

Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden