Gå direkt till innehåll
Willhems första nyproduktion i Göteborg: 50 hyresrätter i populära Kviberg

Pressmeddelande -

Willhems första nyproduktion i Göteborg: 50 hyresrätter i populära Kviberg

Idag har bostadsbolaget Willhem satt spaden i marken till sin första nyproduktion i Göteborg. Och det blev i expansiva Kviberg i Östra Göteborg, där man nu bygger 50 små hyresrätter som riktar sig till unga vuxna och studenter.

– Kviberg är ett område som har expanderat kraftigt de senaste 10 åren. Idag är det ett attraktivt bostadsområde med affärsverksamheter och skola, där vi kompletterar med 50 nya hyresrätter, säger Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

Willhem förvärvade byggrätten vid Kvibergs vandrarhem redan för två år sedan. Ett år senare sökte man bygglov och nu tas alltså det första spadtaget.

– Det känns roligt att vi är igång och att vi har med oss Veidekke som totalentreprenör. Vi är också glada över att kunna erbjuda hyresrätter med bra standard i ett attraktivt område med centralt läge, till unga vuxna som söker en första lägenhet, säger Barbora.

De nya lägenheterna byggs intill Kvibergs kasern och det fem våningar höga huset blir i tegel, med plåttak och plåtdetaljer, för att smälta in i den omkringliggande miljön. Totalt kommer huset att rymma 50 smålägenheter på 24-53 kvadratmeter, fördelat på 1:or, 1,5:or och 2 rum och kök.

Hela huset byggs energismart och ska certifieras med Miljöbyggnad Silver. Här kommer bland annat finnas solpaneler på taket, elladdning av cyklar och individuell mätning av energiförbrukningen, vilket gör att de boende själva kan påverka hur mycket varmvatten eller el de betalar för.

Hyreslägenheterna kommer förses med tvättmaskin och torktumlare, diskmaskin och rostfria vitvaror i köket. Dessutom får samtliga trägolv och helkaklade badrum. Lägenheterna kommer även ha balkong eller uteplats och bakom huset planeras för en grillplats och cykelförvaring under tak. Alldeles intill ligger Kvibergs knutpunkt med bara 10 minuter in till centrala Göteborg.

Lägenheterna planeras stå klara för inflyttning vid årsskiftet 2024/2025 och uthyrningen påbörjas sommaren 2024.

Fakta om de nya hyreslägenheterna i Kviberg

Antal lägenheter: 50 hyresrätter
Storlek: 1:or, 1,5:or och 2 rum och kök
Boendeyta: 24–53 kvadratmeter
Hyra: ca 7 000 kronor för 24 kvm
Beräknad inflytt: Årsskiftet 2024/2025
Totalentreprenör: Veidekke

Läs mer om lägenheterna här


För ytterligare information:

Barbora Danese Pohorela
Projektchef på Willhem
031-788 70 31

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden