Gå direkt till innehåll
Willhems hållbarhetsarbete får fortsatt högt betyg

Pressmeddelande -

Willhems hållbarhetsarbete får fortsatt högt betyg

Willhem deltar årligen i GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark), en internationell hållbarhetsundersökning för fastighetsägare. Årets resultat visar att Willhem har stärkt sitt hållbarhetsarbete inom flera områden och medför ett förbättrat resultat i GRESB för femte året i rad.

Jämfört med förra året ökade Willhems poäng i årets undersökning från 80 till 83, vilket innebär en placering på plats 21 bland 106 granskade bolag med flerbostadshus i Europa. Till grund för den fina placeringen ligger bland annat ett systematiskt arbete med att förbättra styrning, mätning och uppföljning av hållbarhetsarbetet.

–Vi är glada att vårt arbete fortsätter att resultera i en allt högre score inom GRESB, som är ett av flera verktyg vi använder för att styra och höja våra ansträngningar inom hållbarhet. Årets framsteg är främst ett resultat av fortsatt minskning av energi och koldioxidutsläpp samt en utvecklad och förbättrad rapportering och datakvalitet, säger Sofia Rehn, hållbarhetstrateg hos Willhem.

GRESB-rapporten och undersökningsresultatet för 2021 är baserat på hållbarhetsdata från drygt 1500 deltagande fastighetsbolag världen över.

Läs mer på GRESB.com och willhem.se/hallbarhet.


Ämnen

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden