Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Willhems hållbarhetsarbete får fortsatt högt betyg

Idag publiceras årets resultat av GRESB, Global Real Estate Sustainability Benchmark. Willhem får återigen högt betyg och behåller sin klassificering som Green Star inom båda kategorierna där bolaget deltar.

Willhem medverkar årligen i GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark), som är ett benchmarkingverktyg som mäter och utvärderar fastighetsbolags hållbarhetsarbete. GRESB är uppdelat i två kategorier, förvaltningsfastigheter och projektutveckling.

Willhem bedöms i båda kategorierna och når 83 poäng i kategorin förvaltningsfastigheter och får 83 poäng för sin projektutveckling. Detta gör att Willhem får klassificeringen Green Star i båda kategorierna.

- Det känns roligt att vårt hållbarhetsarbete får fortsatt bra resultat i GRESB, säger Christian Forsell, IR- och hållbarhetsansvarig på Willhem. Särskilt glädjande är att vi får högsta betyg i kategorin förvaltningsfastigheter gällande frågor som är kopplade till våra hyresgäster. Även utfallet i kategorin projektutveckling är positivt och det kan bland annat kopplas till vår ambition om att all nyproduktion i egen regi ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Tillsammans med starka betyg inom grundläggande områden såsom styrning och rapportering, blir detta ett kvitto på Willhems strukturerade och framåtriktade arbetssätt kring hållbarhetsrelaterade frågor där hela organisationen är delaktig.

GRESB-rapporten för 2023 är baserat på hållbarhetsdata från drygt 2000 deltagande fastighetsbolag världen över.

Läs mer på GRESB.com och willhem.se/hallbarhet.

För ytterligare information
Christian Forsell
IR- och hållbarhetsansvarig, Willhem
031-788 70 41
christian.forsell@willhem.se

Ämnen

Kategorier


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden