Gå direkt till innehåll
Willhems hållbarhetsarbete får fortsatt högt betyg

Pressmeddelande -

Willhems hållbarhetsarbete får fortsatt högt betyg

I mitten av oktober publicerades årets resultat av GRESB, Global Real Estate Sustainability Benchmark. Willhem behåller sin klassificering som Green Star inom båda kategorierna där bolaget deltar.

Willhem medverkar årligen i GRESB, ett benchmarkingverktyg som utvärderar fastighetsbolags hållbarhetsarbete. Verktyget är uppdelat i två kategorier: förvaltningsfastigheter och projektutveckling.

I årets utvärdering får Willhem 80 poäng i kategorin förvaltningsfastigheter och 88 poäng för projektutveckling, vilket innebär att bolaget fortsatt erhåller Green Star-status i båda kategorierna.

– Vi är särskilt nöjda med att vi har förbättrat oss inom kategorin projektutveckling där vår ambition att all nyproduktion i egen regi ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver fortsatt bidrar till våra framgångar, säger Christian Forsell, IR- och hållbarhetsansvarig på Willhem. Fortsatt starka resultat inom grundläggande områden som styrning och rapportering tillsammans med full poäng inom områden kopplat mot bland annat hyresgäster och våra medarbetare innebär också en god plattform för vårt fortsatta hållbarhetsarbete, där hela organisationen är engagerad.

GRESB-rapporten för 2024 baseras på hållbarhetsdata från över 2 000 fastighetsbolag världen över.

Läs mer på GRESB.com och willhem.se/hallbarhet.


För ytterligare information

Christian Forsell
IR- och hållbarhetsansvarig, Willhem
031-788 70 41
christian.forsell@willhem.se

Ämnen


Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem

Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden