Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fastighetsägare på Söder ska skapa tryggare stadsdel

Tillsammans med Helsingborgshem tog Willhem initiativet till projektet Fastighetsägare på Söder med ambitionen att skapa en tryggare och mer hemtrevlig stadsdel. Nu är det totalt fem bostadsbolag som har krokat arm.

Det är Willhem, Helsingborgshem, Rikshem, Balder och Newsec som har gått samman för att utveckla stadsdelen Söder i Helsingborg. En aktivitetsplan med trygghetsskapande åtgärder har tagits fram och målet är att samverka med staden och andra aktörer i området.

– Vi samlade alla fastighetsägare och delade med oss av vår vision om Söder, roligt nog ville resterande fastighetsägare också vara med och bidra. Vi alla måste ju hjälpas åt för att kunna förändra en stadsdel, säger Sonja Ståhl, fastighetschef.

Skyltprogram, utedammsugare och erfarenhetsutbyte
Bostadsbolagen har tagit fram ett gemensamt skyltprogram och en långsiktig plan för vilka kommersiella aktörer som ska komplettera dagens utbud. Ett annat viktigt fokus är den yttre skötseln.

– Vi har köpt in en gemensam utedammsugare för att hålla gatorna rena. Även personal från våra olika bolag träffas regelbundet för att lära av varandra och byta erfarenheter, säger Sonja Ståhl.

Parallellt med den här satsning pågår projektet Älskade Söder som bland annat har sett till att det nu finns Södervärdar på plats för att få fler människor att bry sig om området och minska nedskräpningen. För att öka tryggheten i området finns det nu även ordningsvakter på plats som patrullerar och besöker verksamheter i stadsdelen.

Ämnen

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden