Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Mikael Granath slutar som vd för Willhem under 2023

Efter elva år som vd för Willhem har Mikael Granath informerat styrelsen om att han önskar lämna sitt uppdrag. Mikael Granath kommer att vara kvar som vd under 2023 fram till dess att ny vd har tillrätt.

Mikael Granath var med och grundade bolaget 2010/2011 och Willhem har därefter haft en stark tillväxttakt. Från knappt 11 200 hyresbostäder till närmare 30 000 är bolaget idag ett av Sveriges största bostadsbolag med verksamhet på tretton delmarknader.

– Mikael Granath har framgångsrikt lett och utvecklat Willhem med starkt fokus på värdeskapande och hög lönsamhet. Bolaget präglas idag av starka värderingar och en positiv företagskultur och för det har Mikaels ledarskap varit avgörande. Jag vill framföra mitt och övriga styrelsens varma tack till Mikael för hans gedigna och värdefulla insatser, säger Fredrik Wirdenius, styrelseordförande för Willhem.

– Att sluta som vd har funnits i mina tankar ett tag. Det känns naturligt att få trappa ner och njuta av en större frihet i livet. Jag är väldigt tacksam för det förtroende jag fått från ägare, styrelse och medarbetare genom åren att tillsammans genomföra den tillväxtstrategi vi har haft i bolaget. Framåt ser jag inga gränser för den fortsatta expansionen för Willhem och nu ser jag fram emot att följa utvecklingen lite från sidan, säger Mikael Granath.

Rekryteringen av en ny vd har inletts och styrelsen är överens med Mikael Granath om att han kommer fortsätta som vd till dess att ny vd tillträder.

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Wirdenius
Styrelseordförande Willhem
Epost: fredrik@wirdenius.com
Tfn: 070-553 80 62


Ämnen

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden