Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stark värdeutveckling och hög utvecklingstakt hos Willhem

Willhems årsredovisning för 2015 finns nu tillgänglig i digital form på willhem.se. Året som gått kännetecknas av en mycket stark värdeutveckling, fortsatt tillväxt och hög utvecklingstakt.


Några viktiga händelser under 2015:

  • Koncernens intäkter uppgick till 1 375 Mkr, vilket innebär en ökning med 8 procent. Driftnettoökningen i jämförbart fastighetsbestånd var 4 procent. Marknadsvärdet på fastigheterna uppgick till 18 203 Mkr. Den orealiserade värdeutvecklingen uppgick till 1 721 Mkr, vilket motsvarar 10,3 procent.
  • Som ett led i tillväxtstrategin har Willhem förvärvat fastigheter i Göteborg, Helsingborg och Malmö med sammanlagt 1 179 lägenheter till ett värde om 1 100 Mkr. Vidare har avtal tecknats om förvärv av 505 lägenheter i Helsingborg och Malmö. Beslut togs om att starta ett första nyproduktionsprojekt på egen mark i Jönköping.
  • Med stöd av det starka ratingbetyget A- från Standard & Poor´s genomfördes två obligationsemissioner på 2 000 Mkr respektive 1 050 Mkr.


En tryckt version av årsredovisningen kommer inom kort att finnas tillgänglig och går att beställa via info@willhem.se eller på telefon: 031-788 70 00.


Läs hela Willhems årsredovisning här


För ytterligare information, kontakta:

Heidi Bladh
Ekonomidirektör, Willhem
E-post: heidi.bladh@willhem.se
Tfn: 0709 22 36 67

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden