Gå direkt till innehåll
 Willhem samarbetar med Huskurage för att skapa tryggare hem

Pressmeddelande -

Willhem samarbetar med Huskurage för att skapa tryggare hem

Vi på Willhem vill att alla boende ska känna sig trygga i sina hem. Därför har vi inlett ett samarbete med föreningen Huskurage vars verksamhet syftar till att genom grannsamverkan upptäcka och förebygga våld i hemmet i ett tidigt skede. 

Vid införande av Huskurage får grannar verktyg för hur de kan agera vid oro för våld i nära relation i sina bostadshus. Tillsammans kan grannar rädda liv. Ingen kan göra allt men vi alla kan göra något.

– Vi tycker att det här är ett jättebra initiativ. Kan vi som bostadsbolag hjälpa till att sprida det viktiga budskapet om hur vi kan minska våld i hemmen, vill vi absolut göra det. Ytterst handlar det om att skapa trygghet och uppmuntra grannar att visa medmänsklighet och engagemang. Att så många fastighetsbolag nu väljer att aktivt ta ställning i frågan är väldigt positivt, säger Karin Nilsson, som arbetar med implementeringen av Huskurage hos Willhem.

I samband med Willhems ställningstagande är det nu 100.000 hushåll i Sverige som anslutits till Huskurage genom fastighetsägare och bostadsbolag. 

– Willhems agerande ökar chansen ytterligare för att vi tillsammans ska kunna vara skillnaden på liv och död. För många barn kommer det vara skillnaden på att leva i ett tryggt hem och att leva i en brottsplats, säger Peter Svensson, på föreningen Huskurage.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden