Gå direkt till innehåll
Willhem satsar i Våxnäs – vill bygga 78 nya hyresrätter

Pressmeddelande -

Willhem satsar i Våxnäs – vill bygga 78 nya hyresrätter

Fastighetsbolaget Willhem utökar sitt bostadsbestånd i området Våxnäs i Karlstad genom att ansöka om att bygga 78 nya hyresrätter fördelat på två punkthus. Planen är att bygga hållbara 1-3 rok, som ska stå färdiga 2024.

Willhem fortsätter satsa i Karlstad genom att ansöka om att bygga 78 nya lägenheter i Våxnäs. På egen mark har bolaget genomfört en detaljplan för tre byggrätter, varav två nu planeras att byggas på fastigheten Karmen 5. Willhem har skickat in bygglovshandlingar och hoppas få byggstarta i höst, vilket skulle ge en inflyttning under mitten av 2024.

– Det känns jättekul att vi äntligen skickat in bygglovshandlingarna och gör verklighet av våra planer att växa i Våxnäs. Det är en fin stadsdel med bra läge i Karlstad, där vi vill bidra med att bygga attraktiva hyreslägenheter med en rimlig hyresnivå, säger Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

De nya lägenheterna på 1-3 rok kommer hålla en hög standard med balkonger och cykelförvaring. De åtta våningar höga husen byggs enligt Miljöbyggnad Silver.

– Vi kommer även komplettera med solceller på taken och självklart jobba med utemiljöerna, så att de boende kan njuta av gröna ytor, lekplats och sittområden.

Willhem har redan idag 246 lägenheter i Våxnäs, som främst består av 60-talshus. Med de två nya punkthusen, vill man ge området ytterligare ett lyft.

– Vi tror att det kommer bli en jättefin blandning med våra befintliga hus och de två nya byggnaderna. Det skapar en modern blandstad som jag hoppas att även våra befintliga hyresgäster och Karlstadsborna i allmänhet ska uppskatta, säger Barbora Danese Pohorela.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag. Läs mer på willhem.se.

Kontakter

Madeleine Wetterström

Madeleine Wetterström

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef 031 788 70 21

Relaterat innehåll

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem
Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden