Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Willhem växer med fler hyresrätter i Stockholmsområdet

Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd i Stockholmsområdet genom förvärv av ett hyresrättsprojekt med 232 lägenheter i Sundbyberg. Överenskommet fastighetsvärde är 727 Mkr och säljare är Nordr.
Affären avser ett helt nytt bostadskvarter intill Ursviks torg i Sundbyberg. Projektet har namnet Kv. Smedjan 2 och består av 232 nya lägenheter i två separata bostadshus samt garageplatser och en för

Willhems hållbarhetsarbete får fortsatt högt betyg

Willhems hållbarhetsarbete får fortsatt högt betyg

Willhem deltar årligen i GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark), en internationell hållbarhetsundersökning för fastighetsägare. Årets resultat visar att Willhem har stärkt sitt hållbarhetsarbete inom flera områden och medför ett förbättrat resultat i GRESB för femte året i rad.

Jämfört med förra året ökade Willhems poäng i årets undersökning från 80 till 83, vilket innebär en p

Willhem växer med fler hyresrätter i Göteborg

Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd i Göteborg genom förvärv av ytterligare 383 lägenheter. Säljarna av fastigheterna är privatpersoner.
Willhem har ingått avtal om förvärv av sju hyresfastigheter med sammanlagt 383 hyreslägenheter belägna i attraktiva lägen i centrala, södra och norra Göteborg. Lägenhetsstorlekarna är på 1-5 rum och kök. Den totala uthyrningsbara arean uppgår till cirka

Willhems kreditbetyg A- bekräftas av Standard & Poor’s

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s bekräftar i en ny kreditrapport Willhems kreditbetyg A- med stabil outlook.
Den 1 juni 2021 uppdaterade Standard & Poor’s (S&P) sina kriterier för ”Public & Social Housing Providers”. Med anledning av de uppdaterade kriterierna har S&P utvärderat Willlhem under kriterierna för traditionella fastighetsbolag (”Key Credit Factors For

Stark period med ökande driftnetto och värdetillväxt

Delårsrapport januari-juni 2021:
Intäkterna ökade till 1 237 Mkr (1 175), motsvarande en ökning på 5,3 procent. Driftnettot uppgick till 747 Mkr (725), en ökning med 3,0 procent. Periodens orealiserade värdeförändring på fastigheter uppgick till 2 886 Mkr (479), vilket motsvarar en värdeökning på 6,1 procent (1,2). Värdeförändringen på finansiella instrument uppgick till 376 Mkr (-419). Resul

Willhem ansluter sig till Science Based Targets initiative

Willhem tar nu ytterligare ett steg i hållbarhetsarbetet genom att få sina klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Klimatmålen innebär att Willhem åtar sig att uppnå netto noll koldioxidutsläpp i den egna verksamheten till 2030 samt halvera utsläppen i värdekedjan till samma år.
Science Based Targets initiative är en metod för företag att sätta vetenskapligt förankrade klimatm

Rekordmånga sökande till Växaprojektet

Rekordmånga sökande till Växaprojektet

Växa på Andersberg är ett projekt som erbjuder ungdomar mellan 13 och 15 år på Andersberg enklare sommarjobb. Bakom initiativet står bostadsbolagen Willhem och HFAB. I år har det varit rekordmånga ungdomar som har sökt sig till fastighetsbranschen.

Willhem förvärvar byggrätt i Göteborg

Willhem har ingått avtal med Bonava Sverige AB om förvärv av en byggrätt för 55 lägenheter i Kviberg i Göteborg. Köpeskillingen uppgår till 26 miljoner kronor.

Ett starkt 2020 för Willhem

Willhems års- och hållbarhetsredovisning för 2020 finns nu tillgänglig i digital form på willhem.se. I års- och hållbarhetsredovisningen summeras ett år som varit starkt med ökande driftnetto, stigande fastighetsvärden och nöjdare kunder.

Visa mer

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem

Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden