Gå direkt till innehåll

Ämnen: Hållbarhetsfrågor/CSR

Lagom till sommaren är det inflyttning i Willhems nya lägenheter i Halmstad.

Willhem startar uthyrningen av nya hyresrätter på Nyhem i Halmstad

Nu startar uthyrningen av Willhems egenutvecklade projekt med 165 hyresrätter på Nyhem i Halmstad. Intresset förväntas bli stort för de ljusa och praktiska lägenheterna, som ligger nära både stad och natur.
Idag startar uthyrningen av Willhems lägenheter, som enligt plan ska stå klara för inflyttning i juni 2025. Majoriteten av de nya hyreslägenheterna är mindre lägenheter med ett rum och kök,

Willhems hållbarhetsarbete får fortsatt högt betyg

Willhems hållbarhetsarbete får fortsatt högt betyg

I mitten av oktober publicerades årets resultat av GRESB, Global Real Estate Sustainability Benchmark. Willhem behåller sin klassificering som Green Star inom båda kategorierna där bolaget deltar.
Willhem medverkar årligen i GRESB, ett benchmarkingverktyg som utvärderar fastighetsbolags hållbarhetsarbete. Verktyget är uppdelat i två kategorier: förvaltningsfastigheter och projektutveckling.

 Willhem växer med förvärv av bostäder i Stockholm

Willhem växer med förvärv av bostäder i Stockholm

Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd i Stockholmsområdet genom förvärv av 232 nyproducerade lägenheter i Vega, Haninge. Överenskommet fastighetsvärde är 618 Mkr och säljare är Slättö.
Affären avser ett bostadskvarter innehållande 232 nyproducerade hyreslägenheter belägna i den nya stadsdelen Vega, attraktivt beläget nära natur, stad och skärgård. Lägenheterna är i storlekarna 1-4 rum och kö

WILLHEM 💚 WATERHACK: Så ska Willhem och hyresgästerna spara vatten

WILLHEM 💚 WATERHACK: Så ska Willhem och hyresgästerna spara vatten

Willhem ansluter sig nu till vattensparkampanjen Waterhack. Med kampanjen vill Willhem öka hyresgästernas medvetenhet kring hållbar vattenanvändning och bidra till att vattenkonsumtionen minskar. Idén kommer från Bostadsbolaget som vill få fler fastighetsbolag att engagera sig i frågan.
Svenskarna förbrukar 140 liter dricksvatten i snitt per person, varje dag, året om. Under de senaste åren ha

Miljövärd ska sprida kunskap om avfallshantering på Andersberg

Miljövärd ska sprida kunskap om avfallshantering på Andersberg

Som ett led i hållbarhetsarbetet tar Willhem i Halmstad nu steget att rekrytera en ny roll som miljövärd till Andersberg.
Miljövärdens uppgift är att ha dialog med kunderna på Andersberg om avfallshanteringen som länge varit en stor utmaning i området. I detta ingår att informera och utbilda hur avfall ska sorteras och återvinnas.

– Vi vill ha ett rent och snyggt Andersberg för att skap

Willhems Års- och hållbarhetsredovisning 2023

Willhems Års- och hållbarhetsredovisning 2023

Willhems års- och hållbarhetsredovisning för 2023 finns nu tillgänglig i digital form på willhem.se. I rapporten summeras ett år som varit utmanande för branschen. Willhem har, trots negativ utveckling av fastighetsvärdena, klarat sig väl och redovisar ett driftnetto som stiger med 9,8 procent och en stärkt överskottsgrad.
Koncernens intäkter uppgick

Willhem flyttar till nya lokaler på Söder i Helsingborg

Willhem flyttar till nya lokaler på Söder i Helsingborg

Willhem i Helsingborg flyttar nu till nya lokaler på Söder för att komma närmare sina kunder och många av fastigheterna.
De nya lokalerna ligger på Carl Krooks gata 30 i Helsingborg. Här får Willhems personal nära till en stor del av fastigheterna som finns i den södra delen av staden. Att hyresgästerna får närmare till servicekontoret är också en stor anledning till flytten.
– Det blir enkl

Willhems hållbarhetsarbete får fortsatt högt betyg

Idag publiceras årets resultat av GRESB, Global Real Estate Sustainability Benchmark. Willhem får återigen högt betyg och behåller sin klassificering som Green Star inom båda kategorierna där bolaget deltar.

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag som tror på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi äger, utvecklar och förvaltar hyreslägenheter på utvalda tillväxtorter i Sverige. Varje dag arbetar vi långsiktigt med att skapa ett enkelt och tryggt boende som är bra för både hus och människor. Ägare är Första AP-fonden.

Willhem

Vasagatan 45
411 37 Göteborg
Sweden